MAXWELL
STREET

zaterdag
28 juli 2018
20.30 uur

HOOFDPODIUM

 Maxwell Street staat voor doorleefde Chicago-blues over opzwepende funkblues tot messcherpe ballads.

De groep zag het daglicht in 1982 en was meteen héél aanwezig in het Vlaamse blueslandschap. Draaischijf van de band is Marino Noppe, zanger/gitarist, charismatisch en fanatiek. Marino zweert bij oude stuff, de pure rootsmuziek, blues zonder franjes. Als één van de beste bluesgitaristen van België deelde hij het podium met onder meer Louisiana Red, Joe Louis Walker, Magic Slim, Johnny Copeland, …

Rots in de branding naast Marino is Willy De Vleeschouwer, door Marino steevast ‘de beste bluesgitarist in België’ genoemd. Willy speelde o.a. met Wigbert, Norbert Detaeye, Doug Mc Leod, Jo-Ann Kelly, Lightning Guy en is de bandleider van de Banana Peel Blues Band.

Samen met de ritmesectie zorgt dit voor pittige blues.

muzikanten
Marino Noppe gitaar en zang
Willy De Vleeschouwer gitaar
Joos Demeurisse bas
Didier Feys drums