KARIBU
ORCHESTRA

zaterdag
28 juli 2018
19.45 uur

DE CLUBKaribu Orchestra ontstond in 2015 na een inspirerende drumstage bij Stéphane Galland (Aka Moon) en Maxime Zampieri (Magic Malik). Drummer Michiel werkte deze ritmische concepten verder uit en vond snel de juiste muzikanten die mee wilden op deze muzikale trip.

De band versmelt ritmische invloeden uit verschillende muziekculturen met moderne hedendaagse jazz/funk. Ze halen onder andere hun invloeden bij Snarky Puppy, Aka Moon, Avishai Cohen, Weather Report, Black Flower en Christian Scott. De groove in het ritme is de slaande hamer en er is vrijheid voor improvisatie. Karibu Orchestra maakt geen compromissen en neemt de muziekliefhebber bij de kraag met hun veelzijdige composities.

Karibu Orchestra haalde in de zomer 2016 de tweede plaats op de welgekende wedstrijd van Muziekmozaïek in de categorie jazz en speelde afgelopen jaren in de Centrale (support Black Flower), jazz in’t park, Charlatan, Jazzenede, Herbakkerfestival, Roeselare Jazz, 27Bflat, vama veche, bouger bouger and many more…

muzikanten
Michiel Foré drums
Jeroen Foré gitaar
Gert Branderhorst toetsen
Tom Trancez bas
Robbe Latré blazer, trompet

Karibu Orchestra

Compilation of tracks 'seven, reality check ahead, picollo and fêtes de la musique' performed by Karibu Orchestra@Herbakkersfestival 2016

Geplaatst door Karibu Orchestra op zondag 4 december 2016
Birdman

Karibu Orchestra 'Birdman' live podium Muziekmozaïek Vzw 22/07/16

Geplaatst door Karibu Orchestra op woensdag 10 augustus 2016
Karibu Orchestra 'Slow in motion'Geplaatst door Karibu Orchestra op dinsdag 20 juni 2017