FAPY LAFERTIN
QUARTET

zondag
29 juli 2018
20.30 uur

HOOFDPODIUMGitarist Fapy Lafertin werd in Kortrijk geboren in de Roma-gemeenschap en begon gitaar te spelen op zijn vijfde. Al snel vervoegt hij het familie-orkest, waarin zijn broer tweede gitaar speelt en zijn vader viool.

In 1965 leert hij Koen De Cauter kennen, met wie hij sindsdien een intense muzikale samenwerking uitbouwt. Samen komen ze in contact met Piotto Limberger, die beiden uitnodigt om deel uit te maken van zijn band. Niet veel later richten Fapy en Koen het Waso Quartet op, met naast hen Albert Vivi Limberger op drums en Michel Verstraeten op contrabas. Met dit Waso Quartet schuimde Fapy de Lage Landen af en nam in 1972 een eerste lp ‘Live at Gringo’s’ op.

In 1985 richt hij zijn eigen quartet op en begint een solocarrière. In 2004 vormt hij opnieuw een formatie met Koen De Cauter, waarmee hij twee tributes aan Django Reinhardt uitbrengt.

muzikanten
Fapy Lafertin gitaar
Waso De Cauter gitaar
Dajo De Cauter contrabas
Tcha Limberger viool (o.v.)