BEN PATERSON TRIO

USA/BE

vrijdag
24 mei 2019
20.30 uur

N9 Villa
Molenstraat 165
9900 EEKLO

11 euro (vvk) | 14 euro (kassa)

UiTPAS met kansentarief
= 1/4de van de prijs
(mail naar tickets@n9.be)


RESERVEER NU JE TICKET(S) via N9
!! BEPERKT AANTAL PLAATSEN !!

Ben Paterson, Jean Van Lint en Dirk Vander Linden zijn drie jazzmuzikanten van de bovenste plank die samen het Ben Paterson Trio vormen. Paterson zelve is geboren in Philadelphia maar muzikaal getogen in Chicago. Hij brengt boeiende ballads op de piano en vertolkt populaire klassiekers van onder andere Nat King Cole.

Patersons gevoel voor groove, onberispelijk fingerspitzengefühl en improvisationele kunde leverden hem in 2018 de eerste prijs op in de Ellis Marsalis International Jazz Piano Competition. Contrabassist Van Lint en multi-instrumentalist Van der Linden zijn námen in de Belgische jazz en zullen deze klassevolle en swingende avond feilloos begeleiden.

Ben Paterson is afkomstig uit Philadelphia, waar hij zowel klassieke muziek als jazz studeerde. Na zijn opleiding verhuisde hij naar Chicago waar zijn talent verder kon openbloeien. Daar werkte hij samen met talloze lokale topmuzikanten en kon hij de unieke klank absorberen van Jazz en Blues, kenmerkend voor de ‘Windy City’.

Vandaag, gevestigd in New York, kan Ben zijn uniek talent en stijl aan een breder publiek voorstellen, waarbij hij swingende grooves en melodieuze improvisatie combineert met een onberispelijke ’touch’.

Of het nu gaat om het spelen van weelderige ballades op de piano, blues-getinte orgeljazz op de Hammond B3, of het zingen van klassieke songs van artiesten zoals Ray Charles en Nat King Cole, Ben heeft internationale bekendheid verworven vanwege zijn uitstekende muzikaliteit en boeiende uitvoeringen, die zowel kenner als leek kan ontroeren.

Ben is regelmatig te zien als leider van eigen groepen in vooraanstaande jazzclubs in New York en op festivals over de hele wereld. Als sideman heeft hij de voorprogrammas bezorgd voor groepen zoals Steely Dan, B.B. King en Buddy Guy. Tenslotte is hij een vaste begeleider bij vele top-namen in de branche.

In 2018 won hij de eerste prijs op de “Ellis Marsalis International Jazz Piano Competition”.

BEZETTING

Ben Paterson piano
Jean Van Lint contrabas
Dirk Vander Linden gitaar

PRAKTISCH

  • Wie & wat? clubconcert Ben Paterson Trio
  • Wanneer? vrijdag 24 mei 2019 om 20.30 uur
  • Waar? N9 Villa, Molenstraat 165, 9900 Eeklo
  • Tickets? 14 euro (11 euro in voorverkoop) | UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)
  • Reserveren? Is gezien het beperkt aantal plaatsen aangewezen, via N9.

MEER INFO

www.facebook.com/benpatersonmusic/

Een organisatie van Strandpaal 28 vzw in samenwerking met N9

Deze activiteit kan bezocht worden met UiTPAS Meetjesland.