SHOE SHINE
BOYS

maandag
30 juli 2018
22.30 uur

HOOFDPODIUMShoe Shine Boys is de kwintet versie van Lester’s Blues, een septet opgericht door Tom Callens dat hulde brengt aan de muziek en stijl van Lester Young, Count Basie en hun bandleden uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. In het bijzonder de kleine bezettingen van Basie en co. en de opnames die ze soms tussen engagementen met het grotere Count Basie Orchestra maakten zijn voor de latere ontwikkeling van jazz van groot belang gebleken.

Deze vijf, zes of zeven mannen vormden hét laboratorium waarin het moderne jazzdrummen, de ritmegitaar, de walking bass, de nadruk op individuele solo’s en vrijheid, en de moderne conceptie van de jazzsaxofoon ontwikkeld zijn. Charlie Parker, Stan Getz, Lee Konitz, Dexter Gorden, Warne
Marsh en John Coltrane zijn maar enkele namen die beïnvloed waren door Lester Young.

Shoe Shine Boys (en Lester’s Blues) proberen zich de stijl en moeiteloze energie van deze lyrische grootheden in te beelden en dit naar het podium te brengen.

Zij blazen Jazzenede 2018 uit…

muzikanten
Frederik Van den Berghe drums
Victor Foulon contrabas
Luk Vermeir piano
Hans Bossuyt trompet
Tom Callens tenor saxofoon