LES
TZIGALES

maandag
30 juli 2018
14.30 uur

HOOFDPODIUMLes Tzigales brengen chansons en standards uit de swing-, musette- en Gypsy Jazz- muziek gekleed in een warm en geheel eigen geluid. De muziek is afwisselend swingend, melancholisch, opzwepend, vrolijk. Kortom, boeiend als het leven zelf!

Tevens werken Les Tzigales aan eigen composities. Deze zijn doorgaans van de hand van gitarist/zanger Ramsy Irani. Het uitgekiend afwisselend instrumentale en vocale repertoire in combinatie met de zorgvuldig uitgebalanceerde en smaakvolle arrangementen maken elk concert boeiend.

IMG_0187

Les Tzigales bracht in 2013 een eerste CD uit “The Gypsy”. In December 2015 komt de nieuwe CD “Anima Amici” uit.

In de woorden van Koen Raeymaekers (uitbater-Café Kiebooms): “Aahh, on les adore, Les Tzigales! Geen enkel kwintet in onze contreien dat de tijd op zo’n charmante manier laat achteruit dansen. Hun swing-, musette- en gipsy-jazzmuziek lokt ons telkens weer driekwart eeuw terug, naar het Parijs van les mômes en Gitanes-rokende apaches, van broeierige bars, rusteloze zigeuners en vergooide liefdes. Allez venez, mylord! Venez les écouter! Les Tzigales, dat is ongecompliceerd ontstressen. Wegdromen bij harmonieuze jazzballads, dansje placeren bij een hitsig Django deuntje.”

muzikanten
Ramsy Irani solo gitaar en zang
Alexandre Tripodi viool
Sam Stuyck zang en ritmegitaar
Frank de Wolf contrabas
Eric Rits drums
Eddie C. percussie