KLEZMICNOIZ

zondag
29 juli 2018
22.30 uur

HOOFDPODIUMKlezmicnoiZ, sinds 1996, speelt Jiddische klezmer variaties en traditionele thema’s op een hedendaagse manier herwerkt. Vermengd met invloeden uit jazz en balkan muziek noemen ze het zelf graag hun eigen mix van een oud repertoire uit “Jiddishtan en balkanikov” of “Urban Klezmer sounds”.

Met het eigen instrumentarium van viool, tenor en sopraan saxen, zorgen accordeon/gitaar en Contrabas en drums voor de ondersteuning en sublieme aanvulling van buik en klankgevoel. Langs de eigengereide joodse toonladders klimmen ze naar extatische hoogtes en boren de ziel aan van de diepere joodse thema’s omgezet in muzikale interpretaties.

KlezmicnoiZ brengt steevast een mooi geheel met rijke ingrediënten. Feestgedruis en weemoed!

De gespeelde nummers variëren van optreden tot optreden maar vormen een sappige mix uit een omvangrijk repertoire. Songs die steeds op het programma staan zijn het bekendere Sherele, verschillende Bulgars, afgewisseld met interpretaties uit de sefardische muziek en doorweven met hedendaagse klanken uit het repertoire van John Zorn. Kortom een unieke trip langsheen de wereld van de joodse muziek, Klezmer op zijn best.

KlezmicnoiZ is steeds een belevenis, een muzikale reis die u niet mag missen.

muzikanten
Deben Van Damme viool
Steven van Gool bas
Bob van brandt saxofoon
Lieven de Maesschalck accordeon en gitaar
Philip de Jager drum
Werner Huysmans piano