CENTERPIECE
KWINTET

zaterdag
28 juli 2018
18.30 uur

HOOFDPODIUM

 Het Centerpiece kwintet is gegroeid uit het gelijknamige trio dat twee jaar geleden ontstond met Katrien Van Opstal, Hendrik Braeckman en John Snauwaert.

Een jaar geleden werd dit trio uitgebreid met bassist Bart De Nolf en drummer Bruno Castelluci. Deze twee heren, tevens de vaste tandem van onder andere Toots Thielemans, klikten meteen met het trio en maken het kwintet muzikaal compleet.

Centerpiece staat met ‘Ode aan Toots’ stil bij de muzikant Toots Thielemans, de vriend en inspirator die hij voor hen was. Dit doen ze met eigen teksten en een passionele vertolking van enkele van Toots’ meest bekende nummers, voor de gelegenheid met zangeres Vanessa Matthys.

muzikanten
Vanessa Matthys zang
Hendrik Braeckman gitaar
John Snauwaert sax
Bart De Nolf contrabas
Bruno Castelluci drums