TRIO
GRANDE

vrijdag
27 juli 2018
22.30 uur

HOOFDPODIUMDe stormachtige opkomst van nieuwe Belgische topformaties zoals STUFF., Taxi Wars, Schntzl en Urbex gedurende het afgelopen jaar zou de aandacht kunnen afleiden van een gevestigde generatie Belgische musici die met evenveel experimenteerdrift en avontuurlijkheid hun eigen oeuvre creëren.

Het Belgische multi-instrumentale Trio Grande is al twintig jaar een vaste waarde in de jazz- en improvisatiescene van onze zuiderburen. Hun nieuwe album ‘Trois Mousquetaires‘ is een fris eclectisch hoogstandje vol avontuurlijke, hyper creatieve jazz met een rauw randje.

Met een duizelingwekkend instrumentarium van drums, klarinetten, saxofoons, tuba en trombone wordt in de verfijnde composities van Laurent Dehors en Michel Massot een grote caleidoscoop aan stijlen en klankkleuren neergezet. Aanstekelijk, vol lyrische melodieën, strakke arrangementen en ‘edgy’ improvisaties. Pittige beweeglijke drums van Michel Debrulle, bezonken polyfonie, delicate doorzichtigheid en samengebalde energie.

Drie mannen, die met de energie van jonge honden wars van trends hun unieke eigen wereld scheppen.

muzikanten
Laurent Dehors
klarinetten, saxofoons, mondharp, harmonica, glockenspiel en stem
Michel Massot tuba’s, trombone en stem
Michel Debrulle drums, percussie en stem